Skip to main content

Braga: Egész napos program része – Braga portói indulással

bragaPortótól alig 53 km-re található Braga, Portugália  vallási központja. A portugál mondás szerint, Lisszabon “szórakozik”, Porto “dolgozik”, Coimbra “tanul”, Braga “imádkozik.” A közel 200 ezer ember lakta városban majdnem 150 templom található. Portugál Rómának is nevezik. Alkalmunk adódik felkeresni az egyik legszebb és legrégebbi, XIV. századi Bom Jesus de Monte Szentélyt, ami egyben Portugália egyik legnevezetesebb építménye, turista látványossága és katolikus zarándokhelye. 581 lépcső visz fel a dombtetőn álló templomhoz. Mindezek mellett a park érdekessége az 1882 óta üzemelő, Európában egyedülálló, vízzel működtetett sikló! A csodálatos panoráma felejthetetlen élményt nyújt.

Brága belvárosába is betekintést nyerünk, ahol felkeressük a Sé-t, azaz a katedrálist, amely több stílust ötvöz magában, úgymint például a Mánuel stílus. Nem utolsósorban kihagyhatatlan a város jellegzetes gasztronómiája, ezek közül süteményei vagy borai: Vinho verde, Caldo verde, Papas de sarrabulho, Bacalhau à Nárcisa…

Braga+Bom Jesus de Monte

  • Időtartam: megbeszélés szerint
  • Közlekedés: autó vagy vonat

Amennyiben szolgáltatásunk felkeltette érdeklődését, forduljon hozzánk bizalommal személyre szabott ajánlatunkért:

magyarutaskisero@gmail.com

+351 969479453

azulejho

Egész napos program vonattal: Braga és Guimarães városok felfedezése


guimaraesMegegyezés szerint indulunk reggel 9 óra tájban a São Bento főpályaudvarról vonattal (3,20€*). 1 órányi utazás után megérkezünk Brága városába, ahol egy gyors városnéző séta után tovább is utazunk a brágai célpontunkhoz, a Bom Jesus Szentélyhez (buszjegy: 2€*). E magas hegyre, amely tulajdonképpen Krisztus keresztútját jelképezi, egy Európában egyedülálló, 150 éves, vízzel működő lifttel utazhatunk fel (1.20€ az egyirányú, vagy 2€ az oda-vissza út*). A Szentély tetejében található templom megtekintése után visszaindulunk a vasútállomásra, ahonnan a következő várost, Guimarães-ot vesszük célba.

Guimarães, a bölcsőváros, Portugália legelső városa, melyet a középkori várost védő fal egy megmaradt részén is olvashatjuk: “Aqui nasceu Portugal”, azaz “Itt született Portugália”. Aki itt sétál, úgy érzi majd, mintha egy kisebb időutazáson venne részt. Elsétálunk a várba és megtekinthetjük a múzeumot (2€*), valamint azt a helyet, ahol megkeresztelték és felnőtt Portugália első királya, D. Alfonso Henriques.

Közvetlen a vár mellett találjuk majd meg a Paço de Duques de Bragança-t, vagyis a Bragançai hercegek palotáját amit szintén megtekinthetünk (5€*),és amennyiben az időnkbe belefér még, a város csodás középkori Olajfa terén is teszünk egy sétát.

Délután visszaindulunk Porto városába szintén vonattal.

Braga és Guimarães

  • Időtartam: 10 óra
  • Közlekedés: vonat

Amennyiben szolgáltatásunk felkeltette érdeklődését, forduljon hozzánk bizalommal személyre szabott ajánlatunkért:

magyarutaskisero@gmail.com

+351 969479453

326bf0b7a9d284bc672991c3efc61f10