Skip to main content

Egész napos kirándulás a Szent Jakab út végéhez, Santiago de Compostela-ba

santiago de compostela 275516Kora reggel indulunk a – Jeruzsálem és Róma után – világ 3. legismertebb zarándokhelyére, Santiago de Compostela-ba. A római kor óta létező várost 1985-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. 2000-ben Európa kulturális fővárosa volt.

A Porto városától 230 km-re és majd’ 3 órányi utazásra található szent hely ismert katedrálisát látogatjuk meg először, ahol a legenda szerint, idősebb Szent Jakab apostol földi maradványait őrzik ezüstkoporsóban. Az ő tiszteletére és ezen maradványok megőrzésére építették a katedrálist, így nevét is róla kapta. Megtekinthetjük a szent ezüstkoporsót a fölé épült Szent Jakab szoborral, amely megsimogatása a legenda szerint szerencsét hoz.

A mindennapos szentmisét is meghallgathatjuk, amit a látványos bota fumeiro, vagyis a katedrális középpontjában felfüggesztett füstölő tradicionális hintáztatása zár. A történelem úgy meséli, hogy ez az esemény az évszázadokkal ezelőtti betegségek, járványok okából a katedrális fertőtlenítésére szolgált – manapság persze már csak turista látványosság. A templomon belül, belépő ellenében, a múzeumot is megtekinthetjük.

Mindezeket követően, a délután folyamán kis szabad séta keretében megismerkedhetünk a katedrálist körülvevő csodálatos, több évszázados épületekkel, terekkel, valamint az itteni csemegézőkben, éttermekben lehetőségünk lesz kipróbálni a helyi, galíciai különlegességeket (empanada,polvo a galega, tapas, tarte ou torta de Santiago).

Santiago de Compostela, Spanyolország

  • Időtartam:10 óra
  • Közlekedés: autó, gyalogos

Amennyiben szolgáltatásunk felkeltette érdeklődését, forduljon hozzánk bizalommal személyre szabott ajánlatunkért:

magyarutaskisero@gmail.com

+351 969479453

Santiago de Compostela 5952875a5f9b58f0fc6d5b08