Skip to main content

Egész napos túra:Cabo da Roca + 4 part: Praia da Ursa-Praia da Adraga-Praia das Azenhas do Mar-Praia do Magoito

praia da ursaEgész napos túránk keretében a Cabo da Rocát és a környék legszebb négy partját járjuk be.

Lisszabonból autóval utazunk a Cabo da Roca-hoz (Szikla-fok), amely a kontinentális Európa legnyugatibb pontja. A portugálok nemzeti költője, Luís de Camões így írt e helyről az Os Lusíadas VIII. Énekében: “Ahol a Föld véget ér és a tenger kezdődik.”(Onde a Terra se acaba e o mar começa.)

Ezek után egy kétórás túrára invitálom az egyik leghíresebb portugál partra, Praia da Ursa. Dombbal védet partról van szó, ahová ajánlatos túracipőt húzni. A partra a lejutás közép-haladó túrázóknak ajánlott, ha nem e kategóriába tartozik, B opcióként javasolunk egy könnyebben megközelíthető partot.

Rövid utazást követően a Praia da Adraga egy sziklaablakkal tárul elénk. Bármilyen évszakban csodás látványt nyújt.

A Praia das Azenhas do Mar megnevezés jelentése a “Tenger szárnyainak partja”, mely igen találó. Mesterséges partján akár egy kávé erejéig reklámfilmekben érzehetjük magunkat, ahogy a parton ülünk egy nyugágyban és figyeljük az óceánt.

Végül, de nem utolsó sorban a Praia do Magoito-n kagylókat is megpróbálunk gyűjteni, és elkészíteni a családi album legemlékezetesebb képeit az apró szemcsés sárga szinű homokos parton.

Cabo da Roca + 4 part

Időtartam: 8 óra

Közlekedés: autó

 

Amennyiben szolgáltatásunk felkeltette érdeklődését, forduljon hozzánk bizalommal személyre szabott ajánlatunkért:

magyarutaskisero@gmail.com

+351 969479453

cabo da roca 4 part